onsdag 10 januari 2018

DIY renovering av AWAB-pall


Jag hann med ännu ett projekt i helgen, så roligt! Vi har haft en awab-pall ända sedan vi flyttade hit, den har funnits i huset och jag har ärvt den. För ett par år sedan skulle jag renovera den men kom inte så mycket längre än att vi skrubbade rent den. Efter det har den fått en massa färg och spackel på sig och blivit smutsig igen eftersom vi använde den under vår hallrenovering - men den förtjänar bättre än så och nu har jag äntligen gjort i ordning den!

Det har varit lite klurigt att få tag i en bordstablett jag tycker om eftersom dom här tunnare varianterna med designtryck nästan inte går att få tag i. Men nu så kom jag över två stycken med Stig Lindbergs vackra "Herbarium", så nu var det dags. Inser att bilderna får bakgrunden att framstå som nästan svart, men det är en jättefin mörkblå.


Som vanligt är jag alldeles för snabb och insåg att jag inte tagit några förebilder, men ni får föreställa er. Jag började med att montera isär hela pallen, varenda skruv och allt. Vi skrapade rent och tvättade pallen och sedan polerade jag den med Autosol. Detta hade jag googlat mig till, det är kromglans och typ mitt bästa tips om man ska renovera en sån här pall. Den blir superfin och blänker!


Mallade av ytorna med bakplåtspapper, ritade av på baksidan av bordstabletterna och klippte ut. Hade räckt med en tablett om man inte bryr sig om åt vilket håll mönstret ska hamna men jag ville ha alla tre delar åt samma håll och då saknades det ett par mm för att få det bra, så jag använde mig av två tabletter.
Limmade med kontaktlim på båda ytorna, väntade några minuter och lade sen ihop under press.


Jag använde mig av samma skruvar och muttrar när pallen monterades ihop igen. Dom var i så fint skick att dom bara behövde tvättas av lite och så polerade jag upp skruvarna lite med Autosol också. Nu saknas bara nya tassar men det ska jag köpa när jag tar mig till Clas Ohlsson.



Jag blev jättenöjd! Som ny. Kommer passa in perfekt i vårt framtida kök.

Kram!

2 kommentarer:

  1. Snyggt ,var köpte du tabletterna o hur stora behöver de va ?

    SvaraRadera
  2. Var köper man allt? Jag behöver även nya golvskydd på pallen jag vill renovera. Din blev ju jättesnygg.

    SvaraRadera