lördag 22 september 2018

En titt på Iduns nya säng


Iduns nya säng alltså. Eller nygamla snarare. Ett av Johans senaste loppisfynd, en växasäng från Vetlanda sängfabrik.


Iduns rum har stått tomt sedan vi byggde det i vintras, men nu ska vi göra i ordning det. Bortsett från sängen piffade jag med lite vimplar men i övrigt är det tomt och kalt. Funderar på en sänghimmel eller någon annan typ av mysiga textilier. Ska hitta rätt matta och sätta upp en hylla.





Alla spjälor går att ta bort. Långsidorna lyfter man bort och kortsidorna sänker man ner i gavlarna på sängen. Så praktisk!




"Sovormen" har jag sytt. Ingen orm alls egentligen utan en lång stoppad kudde av resttyger. Mysigt med lite mer ombonat i sängen och mindre risk att slå i det lilla huvudet.




Hej! Ville ju visa Iduns nya säng och en liten del av hennes lilla sovrum. Vi har ju samsovit sedan dag ett och hade väl egentligen inga planer på att sluta i det närmaste men nu när det började bli dags att göra i ordning där inne och vi hittade den här sängen så tänkte vi att vi provar. Så förra helgen nattades hon där inne för första gången och sedan har vi fortsatt med det. Någon kväll sov hon bara en kort stund men nu har hon sovit åtminstone tre hela nätter i sträck där inne. Vi provar helt förutsättningslöst och om det verkar fungera bra så fortsätter vi, annars är hon mer än gärna välkommen in till oss. Vi försöker inte söva om i hennes säng utan hon får komma när det verkar som att hon vill det. Men än så länge så somnar hon enkelt inne hos sig så hon verkar trivas för nu.

Nu soffmys med barnen. Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar