måndag 6 februari 2017

En liten uppdatering om hallen

Nu har det inte hänt så mycket i hallen de senaste två veckorna men det var ju närapå ljust idag så då passade jag på att ta ett par bilder. Gipset sitter och spacklingen är påbörjad. Vi har ju rivit innertaket och ska behålla det som det ser ut nu, men det ska få bli vitt som det blir i resten av huset vartefter vi renoverar. När vi lagt golvgips ska det in golvvärme och sedan klinkers på det. Vi har aldrig haft golvvärme i något rum tidigare och nu ser vi chansen, dels gör det väl sitt vad vad gäller fuktiga barnvagnshjul och sånt, men vi har ju även tagit bort element, både här i hallen och i den andra lilla hallen som ligger nästan precis intill, och då tänkte vi att det kan det ju vara bra att tillföra en annan värmekälla. Men allra mest vill i alla fall jag ha in det för känslan, skönt att kliva ur ett par kalla skor och ner på ett varmt golv i höst och vinter.


Väggarna blir nog vita, åtminstone till en början, sen får vi se om vi vågar oss på någonting annat. Vi vill också få in en garderobsvägg, antingen till vänster eller nästan hela väggen rakt fram. Det sitter dock ett element som vi ska behålla på väggen till höger, som vi tänkte bygga en platsbyggd sittbänk över, så det kräver ju någon fiffig lösning i så fall. Men oavsett var garderobsväggen hamnar ska den nog få en platsbyggd touch tror vi, med lister längs med golv och tak. Vi har dock inte så högt i tak så garderoberna vi tittat på är nog alldeles precis så att de kommer gå in, så det projektet kräver noggrann mätning när golvet väl är på plats innan vi kan ta några större beslut.



Vi tror att entrén kommer få ett jättelyft i och med den här renoveringen. Hallen var tidigare hälften så stor och rymde fyra dörröppningar, en på varje vägg. Besvärligt att få till en bra förvaring då, med barnvagn och sittbänk och allt vi vill ha i en hall. Nu ska vi tänka till hur vi vill ha det med inredningen och så ska vi enas kring klinker. Jag som kan vara både ombytlig och petig tycker att det är rena rama djungeln det där, men också väldigt roligt, såklart.

Kram Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar