fredag 8 mars 2019

Årets frösådd



Lite paprika har börjat komma upp.


En loppisfyndad liten bricka med blåa blomster på. Köpt till lek först men insåg att den gjorde sig så bra till odling att jag behöver låna den lite först.



Körbärstomat "Orange Paruche".


I blomsterväg så har vi redan sått vita luktärter och sommardahlior. Sen ska vi förså zinnia "Queeny lime red" och solrosor, "Ms Mars" bland annat. All vallmo direktsås ute sen.

Ätbart så har vi hittills sått paprika, körsbärs- och vanliga tomater och jordgubbar "Rainbow treasure". Vi planerar att så åtminstone broccoli, blomkål, grönkål, sockerärt och pumpa. Ebbe är delaktig i allt och en hejare på att plantera och sköta om. Han är mest pepp på halloweenpumpor och jordgubbar.



Hej! Orimligt pepp på våra odlingsplaner i år så jag tänkte att jag delar med mig lite. Dels för att det kanske kan inspirera men främst för att det är så roligt att gå tillbaka för egen del och påminnas om hur tankarna gått. Vi ska bygga odlingslådor till mycket men åtminstone två nya rabatter ska vi gräva. Ska bli så himla roligt att ta tag i trädgården som fått stå tillbaka.

Kram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar